Nedeľník 23/2024

N10XT Cessna C750 Citation X

Nedeľník 23/2024 sa nesie v znamení osláv pôsobenia Ethiopian Airlines vo Viedni, spomenieme veľa nových liniek a destinácií a na záver vám priblížime, ako sme pokročili s prácami na našom Fokkri.

Ethiopian Airlines vo Viedni oslavovali

Najväčšia letecká spoločnosť Afriky – Ethiopian Airlines oslávila tento týždeň 10 rokov od zahájenia letov z hlavného mesta Etiópie Addis Abbeby do Viedne. Počas desiatich rokov letecká spoločnosť prepravila na linke viac než 1 milión cestujúcich. Pre nás je zaujímavá aj linka Viedeň – Kodaň, ktorú Ethiopian Airlines lietajú pravidelne ako pokračovanie linky z Addis Abbeby. Otvára sa tak pre cestujúcich zaujímavá možnosť ako letieť do Kodane za výhodnú cenu s výnimočným servisom na palube.

Letisko v Budapešti zmenilo majiteľa

Letisko v Budapešti bolo doteraz vlastnené spoločnosťou AviAlliance a spoločnosťou Budapest Airport Zrt. Tento týždeň došlo k odpredaju akcií letiska na nových majiteľov – spoločnosť Corvinus Zrt. vlastnenou maďarskou vládou a spoločnosťou VINCI airports. Hodnota transakcie je 3.1 miliardy EUR. AviAlliance vstúpila finančne do letiska v roku 2007 a počas 17 rokov investovala viac než 700 miliónov EUR do expanzie a rozvoja letiska.
Budapest Airport 040

Nová linka LOTu do Saudskej Arábie

Poľská letecká spoločnosť LOT spustila priamu linku spájajúcu Varšavu so saudskoarabským Rijádom. Linka je operovaná 3 krát do týždňa s potenciálom na zvýšenie počtu rotácií. LOT je už ôsmou leteckou spoločnosťou, ktorá tento rok začala lietať do Rijádu.

Čedok sa rozlietal z Ostravy

Touroperátor Čedok známy aj zo Slovenska pridal v Ostrave v letnej sezóne 7 nových cestinácií. Medzi iným aj Fuerteventura, Tirana, Kréta, Thassos a Marsa Matrouth. Slováci zo spádovej oblasti tak môžu využiť služby letiska v Ostrave a nemusia cestovať do Bratislavy, Brna alebo Popradu.

Čedok zahájil lety do 7 nových destinácií z Ostravy (c)cedok.cz

Čedok zahájil lety do 7 nových destinácií z Ostravy (c)cedok.cz

Norwegian začne lietať do Toulouse

Nórska letecká spoločnosť Norwegian zahájila lety z Kodane do francúzskeho Toulouse. Norwegian bude lety operovať 2x do týždňa a na linku bude nasadzovaný Boeing 737.

Náš Fokker v Slávnici má novinky

Aj tento víkend sme pracovali na našom Fokkri. Lietadlo malo od minulého mesiaca namontovaný podvozok, ale stále na ňom nestál. Tento týždeň sme Fokkra konečne postavili “na vlastné”. Lietadlo je teraz už bez podpôr a stojí len na podvozku. Najbližšie nás čakajú práce v interiéri.

Náš Fokker F100 je už "na svojich".

Náš Fokker F100 je už “na svojich”.

Náš Fokker F100 je už "na svojich".

Náš Fokker F100 je už “na svojich”.

Z histórie

6. júna 1967 odovzdal americký výrobca lietadiel Boeing 1000. dopravné lietadlo. Bol to Boeing 707 pre spoločnosť American Airlines.
American Airlines Boeing 707-123B; N7583A@ORD, May 1980

Odfotili sme

N10XT Cessna C750 Citation X

Tags:

©2024 Airliners.sk, o.z. Všetky práva vyhradené

Kontaktujte nás

V prípade, že máte záujem nás kontaktovať, zanechajte nám správu.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?